STRUKTURE STANOVA

STRUKTURE STANOVA

                Jedan od najomiljenijih gradova za život u Srbiji pored Beograda je i Novi Sad. Sve veći priliv stanovništva učinio je da je građevinarstvo u Novom Sadu procvetalo kao i prodaja stanova.

Mladi bračni parovi i porodice sa decom najviše gledaju dvosobne stanove u novogradnji, dok su samcima posebno interesantni stanovi u samom centru grada. Najpopularnije lokacije koje gledaju kupci stanova su Liman, Grbavica, Bulevar Oslobođenja, Nova Detelinara i sam centar grada. Najviše se kupuju jednosobni, dvosobni stanovi i garsonjere.

Najveća potražnja jeste za manjim stanovima garsonjerama, jednosobnom, jednoiposobnim i dvosobnim. Takvi stanovi se najbrže prodaju.

Verovatno ste često videli stanove iste kvadradute, ali različite strukture. U starijoj gradnji možete često naći 45 m2 a da je stan jednosoban, to je obično slučaj, na Limanima, Novom Naselju, Detelinara... Danas se stanovi projektuju tako da u što manjoj kvadraturi bude veća sobnost, tako na primer stan od 45 m2 bude dvosoban, ponekad i dvoiposoban.

Ako ste se ikad pitali koja je razlika između garsonjere i jednosobnom, jednoiposobnog i dvosobnog stana, dvoiposobnog i trosobnog mi ćemo vam razjasniti.

 

Postoje sledeće strukture stanova:

garsonjera: ulazna zona, višenamenska soba sa prostorom za pripremu hrane (čajna kuhinja) i kupatilo;

jednosoban stan: ulazna zona, prostor za pripremu hrane (kuhinja), višenamenska soba sa prostorom za obedovanje i kupatilo;

 

jednoiposoban stan: ulazna zona, prostor za pripremu hrane (kuhinja), dnevna soba, prostor za obedovanje, soba za jednu osobu i kupatilo;

 

dvosoban stan: ulazna zona, prostor za pripremu hrane (kuhinja), dnevna soba, prostor za obedovanje, soba sa zajedničkim krevetom i kupatilo;

 

dvoiposoban i veći stan: ulazna zona, prostor za pripremu hrane (kuhinja), dnevna soba, prostor za obedovanje, sobe, kupatilo i WC.

 

Ukoliko razmišljate o kupovini stana kao o investiciji, najzanimljivije i najisplativije jeste kupovina manjih stanova.

 

Garsonjere za izdavanje su interesantne studentima, samcima zaposlenim u gradu. Dok jednoiposobnim l dvosobnim stanovi su zanimljivi bračni parovima sa decom.