ŠTA JE TO ŠTO TREBA DA ZNATE PRE NEGO ŠTO SE ODLUČITE ZA KUPOVINU STANA?

Jedna od najvažnijih stvari u životu čoveka jeste kupovina nekretnine, tako da treba voditi računa o više stvari pogotovo kada ta investicija predstavlja Vaš novi dom.  Kupovina nekretnetnine je jedna od najisplativijih investicija i ne samo da obezbeđuje prostor za život,  nego I pruža mogućnost da izdavanjem obezbedite  prihode. Osnovna stvar kojoj treba posvetiti posebnu pažnju pre same kupovine nekretnine jeste određivanje budžeta koji ste spremni i finanskijski sposobni da izdvojite, kao i koji je to način kupovine stana: kupovina stana za gotov novac ili kupovina putem kredita.

Kada je reč o kupovini nekretnine putem stambenog kredita, koji je i najčešći način kupovine, neophodno je raspitati se sledećim stvarima: da li ste kreditno sposobni, koliki kredit Vam može biti odobren, koliko učešće zahteva banka, kamata, period otplate,  koju dokumentaciju treba da obezbedite... Trebali  biste da obiđete više banke, kako biste saznali koja banka daje najpovoljnije uslove. Sama kreditna sposobnost kupca će se utvrditi na osnovu Vaših primanja, da li su primanja redovna i koja je njihova visina, koliko dugo ste u radnom odnosu...

Velika olakšica prilikom izbora nekretnine jeste ako kupujete nekretninu za gotov novac. Ulaganje gotovog novca u nekretninu je jedan od najisplaplativijih načina štednje, iz razloga što se novac ne rasipa, a izdavanjem možete da dobijate dodatne prihode.

Ukoliko znate koliki  imate budžet za kupovinu stana, onda možete da krenete u potragu za idealnom nekretninom!