PRODAJA STANOVA U NOVOM SADU

PRODAJA STANOVA U NOVOM SADU

Iako gotovo da ne postoji sfera privrede koja nije pogođena epidemijom koronavirusa, tržište nekretnina u Novom Sadu, čini se, cveta. Uprkos vrtoglavim iznosima kvadrata, koji se kreću od 1.100 na periferiji do 2.600 evra u jezgru grada, na gradilištima gotovo da nema slobodnih stanova. 

Potražnja za stanovima je velika, a naračito za jednosobnim I dvosobnim stanovima.  Neverovatno je što se stanovi koji su manji do 50 kvadrata prodaju jako brzo, čim je gotov projekat zgrade ti stanovi su već prodati i rezervisani i većinom ih kupci kupuju za gotovinu. Nije puno drugačija situacija ni sa sekundarnim stanovima. Prodaja stanova manje kvadrature se odigrava neverovatnom brzinom.

Prodaja jednoiposobnih, dvosobnih stanova u Novom Sadu je masovna iz razloga jednoiposobni stanovi pružaju odlične uslove za život, a u zavisnosti od kvadrature i višečlane porodice mogu imati kvalitetno stanovanje. Kupci su sve češće mladi bračni parovi ali i starije osobe. Mladi bračni parovi dobijaju dobre uslove za stanovanje, a stan je dovoljno prostran dugo vremena. Stariji ljudi u jednoiposobnim stanovima sebi pronalaze manji prostor onda kada više nemaju potrebe za velikim kućama i prostranim stanovima. Ovako imaju i značajnu uštedu na mesečnom nivou jer su i cene komunalija niže kod objekata manje kvadrature.

Pošto je po nekom nepisanom pravilu cena viša za stanove manjih površina onda je i kupovina jednoiposobnih stanova odlična solucija za ulaganje viška sredstava jer ovakvi stanovi sporije gube na vrednosti, a pošto je reč o manjim površinama i ukupan iznos koji se izdvaja nije veliki

Izdavanje stanova putem opcije “stan na dan”, ali i klasično izdavanje na duži period je primamljivije i jednostavnije.