PRIZEMLJE

Stanovi u prizemlju

Kupovina stana nije ni malo lak zadatak, pre svega potrebno je pronaći stan koji odgovara vašem budžetu i da vam odgovara lokacija stana.

Kada je u pitanju kupovina stana sigurno vam je bitno da li se stan nalazi u starijoj ili novijoj zgradi, kao da li je stan u prizemlju ili na spratu. Ukoliko ste našli stan u prizemlju prvo proverite sve njegove prednosti i mane pa onda donesete odluku.

Jedna od glavnih prednosti prizemlja jesu što je selidba definitivno lakša. Kao i svakodnevni ulazak ili izlazak iz stana, posebno ako imate poteškoće sa kretanjem. Ukoliko imate kućnog ljubimca, sam izlazak iz ulaza će vam biti lakši i izbeći ćete neprijatne situacije.

 Za ljude koji kupuju nekretnine kako bi ih izdavali, stanovi u prizemlju su isplativiji jer se lako preurede u poslovni prostor, koji se izdaje za znatno veći novac u odnos na stan kao „životni prostor“.

Prednost prizemlja je posebno ako ima baštenski deo u sklopu stana, koji se može preurediti u lep vrt.

A pre svega najveća prednost prizemlja jeste cena, stanovi u prizemlju su uvek povoljniji u odnosu na stanove koji su na redovnoj etaži.

Naravno, kao što svaki novčić ima dve strane, tako i stanovanje u prizemlju ima svojih nedostataka.

Sigurno ste na nekim prozorima zgrade videli rešetke. Nije to bez razloga. Stanovi u prizemlju skloniji su provalama jer su „nadohvat ruke“. I sušenje odeće nekim je stanarima „noćna mora“ budući da su svedočili brojnim krađama.

Ako ste pronašli stan u prizemlju koji je baš po vašoj meri, ne dajte se obeshrabriti. Iskustva brojnih stanara potvrđuju kako s vremenom buku zahvaljujući modernim PVC prozorima nećete primećivati..

Nalazi li se prozor stana uz prometnu ulicu, verovatnost da će se netko usuditi provaliti je zaista minimalna. S druge strane, kukaca i gmizavaca ima svugde, nije to nikakva novost. Zaštitna mrežica na prozorima bit će sasvim dovoljna da spečite njihov ulazak u stan.

Mnogi stanovi u prizemlju imaju i direktan pristup dvorištu koje je mnogo veće i lepše od bilo koje terase.

Konačno, cena stana u prizemlju mnogo je pristupačnija pa verujemo da ćete sve ove „nedostatke“ nekako lakše prebroditi.