LIMAN-NOVI SAD

LIMAN-NOVI SAD

Jedan od najteženijih delova grada jeste Liman, koji se nalazi u jugoistočnom delu grada. Severnu granicu Limana čini Bulevar cara Lazara, zapadnu granicu ulica Sima Matavulja i Ribarsko ostrvo, dok južnu i istočnu granicu čini Sunčani kej odnosno reka Dunav.

Liman se sastoji iz četiri dela: Liman 1, Liman 2, Liman 3, Liman 4

Novosađani najviše vole Limane zbog svoje pozicije, treba 10ak minuta do centra grada, lociran je uz sam Dunav .Sem blizine centra, još jedan razlog za popularnost Limana je i blizina najrazličitijih sadržaja koji olakšavaju i ulepšavaju svakodnevni život. Limani jednostavno imaju sve: vrtiće, škole, pekare, kafiće, restorane, fast food-ove, prodavnice, kao i tržne centre Promenada i Merkator. Zbog planske gradnje koju čini blok, zgrada i unutrašnje dvorište bloka, ima mnogo zelenila, pa se Limani smatraju zelenom oazom Novog Sada. Na Limanu 3 se nalazi Limanski park, koji se prostire na 13 ha, a u sklopu kojeg se nalazi igralište za decu, jedini skejt park u Novom Sadu i park za pse.

Na Limanu 1 nalazi se Kampus novosadskog univerziteta, drugi po veličini u zemlji i jedinstven po tome što je pravi studentski grad u malom. Tu su smešteni skoro svi fakulteti, studentski domovi, dom zdravlja, kafići, prodavnice… praktično sve što je potrebno za udoban studentski život.

Pored svega nabrojanog, Liman je odlično mesto za rekreativce, jer ima mnoge terene i uređene staze, a preko puta Limana 2  nalazi se SPENS, u kojem se nalaze i bazen i klizalište. Posebna pogodnost je blizina Dunava i Štranda, najlepše plaže na Dunavu, koja leti postaje centar raznih kulturnih dešavanja.

Nekretnine na Limanima su najtraženije I definitivno je najmanja ponuda stanova na Limanima. U pitanju su tipski - veliki jednosobni stanovi od oko 30-45 m2, dvosobni stanovi od 45-70 m2, trosobni preko 70ak m2 I vrlo retko u ponudi četvorosobni stanovi.  Najpoželjniji deo Limana je Liman 1, gde su kupci