DUPLEX

Jedno od mogućih povoljnijih rešenja stambenog pitanja je kupovina dupleks stana. 

Činjenica je da nam se neki stan dopadne čim kročimo u njega,bukvalno nas kupi čim nam otvori svoja vrata. Međutim, kupci vrlo često imaju mnoge predrasude o dupleks stanovima, kao i o potkrovljima pa malo se teže prodaju bez obzira na svoj šarm.

Ukoliko ste ograničeni budžetom za kupovinu stana, možda da razmislite o kupovini dupleksa ili stana u potkrovlju. Cene takvih stanova su znatno niže od stanova na redovnim etažama

Termin Duplex stan, najčešće koriste arhitekte, kao i agenti za prodaju nekretnina. Ovaj tip stanova se uglavnom odnosi samo na stan ili apartman koji ima dva sprata ili nivoe, koji su spojeni stepeništem.

Dupleksi i potkrovlja  sa svim svojim karakteristikama su vrlo moderna opcija za stanovanje. Moderno ili ne, život u potkrovlju ima mnogo dobrih strana  i prednosti koje vam mogu pomoći u donošenju odluke o izboru stambenog prostora.

Jedna od najvećih prednosti je svakako ta što ljudi sa manje novca mogu priuštiti sebi stan na boljoj lokaciji koju bi inače morali da plate dosta skuplje. Potkrovlja imaju mnogo prirodnog svetla s obzirom na to da se nalaze na najvišem mestu zgrade, stoga možete biti privilegovani tako što ćete imati stan okupan prirodnom svetlošću. Često dupleksi i potkrovlja imaju velike i lepe terase gde možete uživati sa prijateljima, čitati u miru, sunčati se, napraviti sebi zelenu oazu iako živite u urbanom delu grada ili u letnjim noćima posmatrati zvezdano nebo . Ovakvi stanovi svakako imaju prelepe poglede na grad i okruženje što svakako zavisi od orijentisanosti. Takođe je velika prednost i veća privatnost i mir koji nudi ovakva vrsta stambenog prostora zbog manjeg prometa ljudi.