ČETVRTI MOST U NOVOM SADU

Novi Sad će imati jedan od najdužih mostova na čitavom toku Dunava, a definitivno najveći most u Novom Sadu. Generalni projekat je završen, a uskoro se očekuje i građevinska dozvola i sve ostalo što je potrebno.

Izgradnja novog drumskog mosta preko Dunava u Novom Sadu slovi u planovima razvoja grada kao jedan od prioritetnih projekata za čiju je realizaciju podrška stigla sa najviših mesta u državi, od predsednika Republike i od Vlade Srbije koja ga je nedavno proglasila projektom od nacionalnog značaja.

Dužina od 2,4 kilometra, čiji će se veći deo „protezati“ preko kopna, biće najduži novosadski i jedan od najdužih na čitavom toku Dunava.Planirana vrednost mosta sa obilaznicom oko Novog Sada, kako je zvanični naziv tog projekta, iznosi 15 milijardi dinara. Ranije je najavljeno da će tu kapitalnu investiciju zajednički realizovati Republika, Pokrajina i Grad Novi Sad.

Četvrti most u Novom Sadu rasteretiće postojeće mostove tako što će obuhvatiti saobraćaj sa severa grada koji teži ka sremskoj strani. On će se graditi u nastavku Bulevara Evrope, zapravo most se diže iznad nivoa terena pre kružnog toka na kojem se ovaj bulevar ukršta sa Bulevarom patrijarha Pavla i Bulevarom cara Lazara. Dalje most na stubovima nastavlja preko novog kružnog toka sa Heroja Pinkija i potom kod Šodroša prelazi Dunav i završava se na obilaznici u Sremskoj Kamenici.

Taj most biće od izuzetnog značaja jer će, u prvom redu, rasteretiti sve gušći saobraćaj u gradu i posebno rešiti problem gužvi u „špicevima“ na Mostu slobode i bulevarima.

Uz to, predstavljaće funkcionalnu vezu koja će, preko Bulevara Evrope, povezati auto-put E-75 sa budućim Fruškogorskim koridorom, a preko njega sa auto-putem Beograd – Šid i putnim pravcima ka jugu Srbije i Republici Srpskoj odnosno BiH“.

Početak realizacije projekta u smislu izgradnje se očekuje do kraja 2021. godine. Izgradnja ovog mosta omogućiće spajanje trase sa Fruškogorskim koridorom čija izgradnja je počela.

Planirano je da poseduje minimalno po dve saobraćajne trake u oba smera, i po dve pešačke i biciklističke staze za dvosmerno kretanje pešaka i biciklista. Izgradnja mosta podrazumeva i planiranih pet kružnih raskrsnica sa kojima je u direktnom ili neposrednom kontaktu.

Nove kružne raskrsnice predviđene su na trasi produžetka Bulevara Evrope i ulica koje ga seku: Heroja Pinkija, 1300 kaplara i ulice Ribarsko ostrvo.